hírek


Gyermekszerető légkör,
kis osztálylétszám,
gyönyörű környezet - egy SULI,
ahol kiemelt óraszámban tanulhat angolt a gyermeked.
További infó az alábbi, ill. az iskola új honlapján található elérhetőségeken.


Leányfalun a Faluházban továbbra is tartom a zenebölcsis, ovis és kissulis foglalkozásaimat kedd délutánonként.
Ovis angol már csütörtökön is a Boróka oviban.

Elérhetőségeim:06-30-584-5630, katicazenebolcsi@gmail.com


2010. október 24., vasárnap

Kedvenc képes szótárunk

A szókártyás korszakot lassanként felváltotta nálunk  a képes szótár. A mi első és a mai napig kedvenc szótárunk, az Usborne kiadó First Thousand Words in English c. képes szótára volt.

Ezen a linken találsz pár mutatványoldalt belőle. Hogy miért is lett a kedvencünk?  Elsősorban a kedves, és szép rajzai miatt. Egy másik kedvenc könyvünk a Farmyard Tales rajzolója - Stephen Cartwright - készítette a szótár képeit is. A másik ok a szavak "tálalásában" rejlik. Tematikus duplaoldalak találhatók a könyvben. A nagy képeket szegélyező keretben találhatók kiemelve a téma szavai kis képekkel. A keret kis képein keresztül könnyű elsajátítani a szavakat, és jó játék aztán,  a nagy képen is, megtalálni ugyanazokat a dolgokat (Where is the rake/Can you find the rake?). De a nagy képek - amik tele vannak kedves humorral - jó kiindulópontot nyújtanak egy kis meséléshez, beszélgetéshez, akár történetek kitalálásához is ......

Természetesen rengeteg jó képes szótár létezik ma már. Ez csupán egy közülük. Azonban egy dologra mindenképpen felhívnám a figyelmet. Ha be akartok szerezni egyet, semmiképpen ne válasszatok olyat, ahol a szavak abc sorrendben követik egymást. A szavak ilyen elrendezésben nem fognak rögződni, és nem valószínű, hogy a könyv egyáltalán le fogja kötni a csemetétek figyelmét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése