hírek


Gyermekszerető légkör,
kis osztálylétszám,
gyönyörű környezet - egy SULI,
ahol kiemelt óraszámban tanulhat angolt a gyermeked.
További infó az alábbi, ill. az iskola új honlapján található elérhetőségeken.


Leányfalun a Faluházban továbbra is tartom a zenebölcsis, ovis és kissulis foglalkozásaimat kedd délutánonként.
Ovis angol már csütörtökön is a Boróka oviban.

Elérhetőségeim:06-30-584-5630, katicazenebolcsi@gmail.com


2010. október 4., hétfő

Első mondókás-dalos könyveink

A fenti linkre ha rákattintasz az első 5 könyv közül nekünk kettő van meg. (Hey, diddle, diddle, és Playtime Rhymes címmel). Mind a mai napig "használjuk". Azóta már sok mondókás könyvvel megismerkedtünk, de ez a kettő megmaradt kedvencnek. Hogy miért írok erről? Mert e két könyv segítségével szeretnék itt összegyűjteni néhány szempontot a könyvválasztáshoz.
1, Ne vegyél olyan könyvet, amihez nincs cd, még akkor sem, ha nincs szükséged mintára  a helyes kiejtéshez, vagy ha tudod a dallamot , esetleg tudsz kottát olvasni, ugyanis nem magadnak veszed a könyvet:), sőt nem is könyvet veszel, hanem élményt. Mivel a gyermeked számára sokat jelenthet egy vidám vagy kellemes hangszerelés, és így szívesebben hallgatja majd. Érdemes arra is figyelni, hogy a gyerekek kifejezetten szeretik , ha legalább néhány dalt gyerekek és nem felnőttek énekelnek a cd-n.


2, Folytatva a cd témát, fontos, hogy a dallam, ami esetleg nem tradicionális lesz, hanem egy feldolgozás könnyen tanulható, könnyen énekelhető legyen. Hiszen a közös cd hallgatás utáni következő lépés az éneklés cd-vel és anélkül.
3,A könyvillusztrációkról. Mivel ezek a könyvek angol anyanyelvű kisgyerekeknek készülnek, az illusztrátorok nem feltétlenül ragaszkodnak a szöveghez. Érdemes olyat választani, ahol a kép szinte elmeséli a dalt, mondókát. S itt elérkeztünk egy igen fontos ponthoz. Soha ne fordítsd le a dalt vagy a mondókát. De erről, és hogy hogyan mondókázzunk, majd egy másik bejegyzésben írok.
Számomra mindig fontos volt a választásnál, hogy az illusztrációk művészi színvonalúak legyenek, és megnyugtató , "napsugaras" hangulatot árasszanak, ill. a humor se hiányozzon belőlük. Az ilyen könyveket szívesen és gyakran veszi kezébe gyermek és felnőtt egyaránt , vagyis egy barátságos , pozitív légkör kötődik az angolozáshoz.
4,A könyv mérete sem mindegy , kis kézbe kis könyv való.

Ennyi szempontnak nagyon kevés könyv felelne meg, de ez  ne rémítsen el senkit, mivel a legfontosabb kritériumot még nem említettem. A leglényegesebb, hogy Neked tetsszen , hiszen az egész közös angolozás azon túl, hogy egy nyelv elsajátításáról szól, rengeteg közös élményt, vidámságot is jelent. Ezt pedig csak olyan könyvek segíthetik, amiket te is szívesen kezedbe veszel.

Legközelebb arról írok majd , hogy hogyan mondókázzunk, ill. néhány angol gyerekkönyv beszerzési forrást említek majd, ahonnan mi is vásárolgattunk, (és amelyekhez természetesen nem fűződik semmiféle anyagi érdekeltségem.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése