hírek


Gyermekszerető légkör,
kis osztálylétszám,
gyönyörű környezet - egy SULI,
ahol kiemelt óraszámban tanulhat angolt a gyermeked.
További infó az alábbi, ill. az iskola új honlapján található elérhetőségeken.


Leányfalun a Faluházban továbbra is tartom a zenebölcsis, ovis és kissulis foglalkozásaimat kedd délutánonként.
Ovis angol már csütörtökön is a Boróka oviban.

Elérhetőségeim:06-30-584-5630, katicazenebolcsi@gmail.com


2011. január 1., szombat

Mi lett a "halandzsából", avagy Adri lányom angolul mesél

Ma olyan dolog történt, ami, úgy gondolom nem csak számomra szolgál megerősítésül, hanem azoknak a szülőknek is , akik hasonlóan hozzám egy másik nyelvvel igyekeznek megismertetni gyermeküket már bölcsis kortól.

A lányom, ahogy egy másik blogbejegyzésben már említettem "olvassa" a könyveit. Ugyanitt arról is írtam, hogy nem csupán azokat a könyveit, aminek a szövegét kívülről fújja, hanem halandzsázik is. Ez a halandzsa pedig egyre több értelmes, és a képhez, történethez illő elemet tartalmaz.

Amire ma figyeltem fel, az azonban minőségileg más. A lányom egész nap vicces kedvében volt, röpködtek a szójátékok, pl reggel azzal kezdte, hogy átírta a Brown Bear, Brown Bear What Do You See? c. gyerekkönyv klasszikust. A medvék a legkülönbözőbb színekben pompáztak a mondókájában, aztán áttért egyéb állatfajtákra is.
A nap folyamán többször is direkt hibázott, és nevetve nézett rám észreveszem-e a hibát, vagy egy jól ismert szövegben a változtatást.


Este pedig egy olyan könyvéről mesélt szabadon angolul, aminek egyébként tökéletesen tudja a szövegét.

Olyasmit tett tehát, amire mások iskolás, ill. felnőtt korban évek kemény munkájával lesznek csak képesek. Mi mindezt játékkal, és a játék közbeni beszélgetéssel, dalokkal , mondókákkal , gyerekkönyveket olvasva értük el. Nem kell rávennem a gyereket, hogy na gyere már angolozzunk egy kicsit,  ő maga kér meg rá, hogy énekeljünk, mondókázzunk, vagy olvassunk most angolul.  Az angolozás , mivel mindketten élvezzük, nem  igényel külön erőfeszítést, időt, hanem napjaink részévé vált. Hiszen minden szülő játszik a gyerekével, könyveket is olvas neki stb. - a különbség nálunk csak annyi, hogy mi ezt angolul is tesszük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése