hírek


Gyermekszerető légkör,
kis osztálylétszám,
gyönyörű környezet - egy SULI,
ahol kiemelt óraszámban tanulhat angolt a gyermeked.
További infó az alábbi, ill. az iskola új honlapján található elérhetőségeken.


Leányfalun a Faluházban továbbra is tartom a zenebölcsis, ovis és kissulis foglalkozásaimat kedd délutánonként.
Ovis angol már csütörtökön is a Boróka oviban.

Elérhetőségeim:06-30-584-5630, katicazenebolcsi@gmail.com


2011. január 14., péntek

Young Children's Picture Dictionary - képes szótár és tankönyv, otthonra is...

Szeretnék bemutatni egy képes szótárt, ami egyben TK is . A címe Young Children’s Picture Dictionary a Longman kiadótól. Az ovis és kis sulis csoportommal is használjuk. Minden egyes duplaoldal egy téma szavaival foglakozik pl. gyümölcsök, testrészek, családtagok …. A képen egy jelenetbe ágyazva jelennek meg a szavak. A kerettörténet két jól ismert mese (Little Red Riding Hood ill. Goldilocks and the Three Bears) ,azonban ezt a tanulók kora, ill. érdeklődése alapján akár figyelmen kívül is lehet hagyni. Egy másik szervező elv, és lehetőség az abc. A könyv elején szerepel egy színes abc képekkel (dal is van hozzá), és minden egyes lecke (duplaoldal) jobb felső sarkában ott van az aktuális betű egy képpel (a lecke egy szava, amely azonos betűvel kezdődik.)
A leckék a téma szavain kívül tartalmaznak egy rövid párbeszédet a témakörhöz kapcsolódóan, és egy un. hidden object-et. A duplaoldal nagyképén el van rejtve egy tárgy pici rajza. A tárgy angol neve megegyezik az oldal betűjével (jobb felső sarok).
A könyvhöz kapcsolódó hanganyagon szerepelnek a szavak, a párbeszéd és egy dal (song/chant), ami segít a szavak memorizálásában. A tankönyv végén szerepel az abc, - ill. tematikus rendbe szedett szóanyag, valamint a dalok szövege.
A tanári kézikönyv képes javaslatot ad, hogy milyen mozgásokkal kísérhetjük az adott dalt. Őszintén megvallva én ezt nem igen tudtam hasznosítani. Viszont a dalok otthoni meghallgatásra nálunk kiválóan beváltak – a lányom jó párat megtanult belőlük, és persze a benne szereplő szavakat is, egyszerűen csak hallgatva őket, és nézve a TK képeit (magam számára tettem fel a cd-t, hogy készüljek a foglalkozásra).
Számomra a leghasznosabb része a kézikönyvnek a fekete-fehér (tehát színezhető) szókártyák a TK teljes szóanyagáról. A szókártyákkal való játékokról egy másik bejegyzésben írok majd. Minden leckéhez kapcsolódik ezen kívül egy foglalkoztató lap (színező, puzzle, kösd össze a pontokat,ragaszd be, karikázd be, útvesztő stb.).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése