hírek


Gyermekszerető légkör,
kis osztálylétszám,
gyönyörű környezet - egy SULI,
ahol kiemelt óraszámban tanulhat angolt a gyermeked.
További infó az alábbi, ill. az iskola új honlapján található elérhetőségeken.


Leányfalun a Faluházban továbbra is tartom a zenebölcsis, ovis és kissulis foglalkozásaimat kedd délutánonként.
Ovis angol már csütörtökön is a Boróka oviban.

Elérhetőségeim:06-30-584-5630, katicazenebolcsi@gmail.com


2010. december 27., hétfő

Percy, the Park Keeper

A Karácsonyi és téli videóknál már találkozhattatok Percyvel, akit nem csupán a munkája köt a parkhoz, de ott van az otthona is. A növények gondozása közben jókat beszélget az állatokkal, sokszor segítségükre siet. A sorozat népszerűségének titka nem pörgő sztorikban, hanem a figurák megformálásában, és a  jelenetekben rejlő kedves , csöndes humorban keresendő. A rajzfilmsorozat egyébként Nick Butterworth könyvein alapszik. Nekünk jó pár megvan belőle. A könyvekben olvasható szövegek igen kedvesek, de eléggé bonyolultak. Ennek ellenére a lányom újra és újra "elolvassa", és elolvastatja velem, bár valószínűleg azért , mert szereti a rajzfilmsorozatot. Ez is egy jó példa arra, milyen hasznosan egészítheti ki a gyerekkönyv, és a hozzá kapcsolódó videó egymást, támogatva ezzel is a nyelvelsajátítást, méghozzá szórakoztató módon.

The Secret Path
Az állatok arra kérik Percy-t, hogy játsszon velük , ő azonban nem ér rá, mert a labirintus sövényeit kell formára vágnia. Ez a rész egy nagy bújócska története. Az epizód végére kiderül, hogy milyen hasznosak is  Sün tüskéi.











The Rescue Party
Percy piknikre készül. Még szerencse, hogy olyan sok ennivalót csomagolt, mert különös módon az összes parkban élő barátja tudomást szerez a tervéről, és csatlakozni akar hozzá. A pikniket egy nyúlkislány meggondolatlansága szakítja félbe. Játék közben túl nagyot ugrik, és beleesik egy mély kútba. A piknikre összegyűlt társaság átalakul  mentőcsapattá. Végül is azonban a filmben megjelenő rémisztő külsejű varangy tanácsa menti meg a hebehurgya tapsifülest. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése