hírek


Gyermekszerető légkör,
kis osztálylétszám,
gyönyörű környezet - egy SULI,
ahol kiemelt óraszámban tanulhat angolt a gyermeked.
További infó az alábbi, ill. az iskola új honlapján található elérhetőségeken.


Leányfalun a Faluházban továbbra is tartom a zenebölcsis, ovis és kissulis foglalkozásaimat kedd délutánonként.
Ovis angol már csütörtökön is a Boróka oviban.

Elérhetőségeim:06-30-584-5630, katicazenebolcsi@gmail.com


2011. február 7., hétfő

Hogyan beszélgessünk - hide and seek

Ha a gyermek már tudja egy két tárgy elnevezését, érdemes játszani vele a következő játékot. Eldugjuk a tárgyat, amit már ismer angolul, pl. a kedvenc plüsscicáját, és neki kell megkeresnie. Ezzel bevezethetünk egy újabb kérdést a már ismert "What's this?" után , mégpedig a Where kezdetűt. Where is the cat? Try to find the cat. A gyerekek nagyon szeretik ezt a játékot magyarul is. Fontos,hogy amíg kicsi, vagy ha még nem játszottunk ilyet vele, úgy dugjuk el a tárgyat , hogy könnyen megtalálja.
A szerepcserét, vagyis , hogy ő rejti el  a tárgyat, és neked kell megkeresni kifejezetten élvezni fogja. Itt is szerepe lehet az angolnak, hiszen magad is felteheted  a kérdést miközben keresed a cicát Where is the cat? Where are you, cat?
Két-három játék után már maga is fogja használni a kérdést.

Tovább lehet fejleszteni a játékot. Én amikor keresem az eldugott állatkát, általában ilyen kérdéseket teszek fel: Where are you, cat? Are you under the table? On the shelf? 
A szókincsbővítés egyik természetes módja a fenti példa. Az már ízlés kérdése, hogy megszólítod-e tárgyat, vagy nem. Nyilván egy plüssállat a gyerek számára élő, tehát meg lehet szólítani, egy tárgy, pl. egy műanyagpohár, vagy egy könyv, nem érdemli ki ezt a megtiszteltetést:). Ilyenkor természetesen így lehet kérdezni: Where is the mug? Is it under the bed? In the toybox?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése