hírek


Gyermekszerető légkör,
kis osztálylétszám,
gyönyörű környezet - egy SULI,
ahol kiemelt óraszámban tanulhat angolt a gyermeked.
További infó az alábbi, ill. az iskola új honlapján található elérhetőségeken.


Leányfalun a Faluházban továbbra is tartom a zenebölcsis, ovis és kissulis foglalkozásaimat kedd délutánonként.
Ovis angol már csütörtökön is a Boróka oviban.

Elérhetőségeim:06-30-584-5630, katicazenebolcsi@gmail.com


2012. január 20., péntek

Eric Carle könyvei

The very Hungry Caterpillar
A Telhetetlen hernyócska története, mi mindent eszik össze egészen a pillangóvá válásáig. A napok , a számok , gyümölcsök és a legkülönbözőbb ételek megnevezéseivel találkozhat benne a gyerek.


The Very Hungry Caterpillar by Englishwizardry







A szerző-rajzoló Eric Carle honlapjáról letöltheted a következő színezőt:
http://www.eric-carle.com/ColoringSheet.jpg




The very Busy Spider
A kispók története, aki addig nem nyugszik, míg meg nem szövi a hálóját, hiába hívják a farm állatai játszani. A gyerekek megismerkedhetnek parasztudvar állatainak neveivel és azzal, ahogy az állatok beszélnek „angolul”. A szerzőre jellemző  ismétlődő szöveg itt is segíti a nyelvelsajátítást. Az állatok szájából elhangzó   „Want to…” kezdetű kérdések igen hasznosak voltak a számunkra, hiszen a mindennapi beszélgetéseinkben is sokszor előfordult, természetesen az én szájamból, ő „csupán” megértette és válaszolt.

Egy kicsit hangos amerikai hölgy meséli itt el a történetet filctábla segítségével,sajnos a hangminőség nem túl jó, de az ötlet eredetisége miatt érdemes megnézni.







The very Quiet Cricket

A kis tücsök története, aki addig nem tudott megszólalni, amíg nem talált rá az igazi szerelemre, egy tücsöklány képében. A bogarak nevei angolul, valamint a legkülönbözőbb köszönési formák azok a nyelvi jelenségek, amiket érdemes kiemelni.
A gyerekkönyvből készült videó a kedvencünk volt úgy két és fél éves korunk körül. Amikor először néztük meg, még meg is ríkatta Adrit, hogy miért nem sikerül a kis tücsöknek megszólalnia, szerencsére mivel előre megnéztem a videót meg tudtam győzni, hogy a végén mégiscsak megtanul cirpelni.
Egy kis mini tornaóra, ahol a gyerekek az állatok mozgását utánozzák. Az állatneveken, a testrészek elnevezésein és az igéken túl,  a Can you….? szerkezetet is kiemelném. Mivel sokszor ismétlődik, előbb-utóbb megragad a gyerekek fejében, a mi esetünkben legalább is ez volt a helyzet. Ez természetesen nem jelenti feltétlenül azt,hogy használni is fogja, de biztosan megérti, és válaszol is rá.
Mi, ahogy olvassuk, el szoktuk játszani a mozgásokat.
A könyv szövege dalban:




Papa, Please Get the Moon for me


Papa, please get the moon for me by Englishwizardry

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése